Get Adobe Flash player

Az intézmény neve: JÁSZSZENTLÁSZLÓI SZENT LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA
Az intézmény címe: JÁSZSZENTLÁSZLÓ Rákóczi u. 25/a
Fenntartó: Kecskeméti Tankerületi Központ

"Kötelességünk őrizni és folytatni, amit eleink ránk hagytak."
- Ezzel a szemlélettel fogalmaztuk meg pedagógiai és művelődési programunk alapvető szellemiségét. 

"Félig sem olyan fontos az, amit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk. - Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb részét elfelejtjük, de a hatás, melyet egy jó oktatási rendszer szellemi tehetségeinkre gyakorol, megmarad."

Eötvös József

 

"Az óvodáinknak, iskoláinknak nem bajnokképző tanfolyamoknak kellene lenniük, nem hiszem, hogy egy iskola versenyistálló kellene legyen, ahol egyetlen dolog számít, az individuális eredmények, a siker, hanem az életre felkészítő, az életnek szerves részét alkotó terek, ahol egy reális világba kilépésre készítjük fel a gyermekeinket."

Böjte Csaba atya

A fenti XIX. és XX. századi két idézet soha nem volt annyira aktuális, mint napjainkban. Legfontosabbnak a mai oktatásban az ismeretszerzés "hogyan"-jának kell lennie, hiszen a fejekbe töltött tudás nem minden, az életben való boldogulásnak nem ez a legfontosabb eleme. Sokkal inkább támaszkodhatunk azokra az ismeretekre, amelyek azt a tudást alapozzák meg, melynek segítségével hosszú távon felkészíthetjük tanítványainkat, megalapozhatjuk bennük az egész életen át tartó tanulás folyamatát. Ugyanis a ma emberének alkalmazkodnia kell a folyton változó körülményekhez, kihívásokhoz. 

Gál Katalin  -  intézményvezető-helyettes

Kereső

E-Napló belépés

Programok / Pályázatok