Get Adobe Flash player

Hírek

Ezeréves múltunk történelmi, irodalmi emlékei Erdélyben címmel szerveztünk 7 napos kirándulást a „Határtalanul” program keretén belül a Jászszentlászlói  Szent László Általános iskola diákjainak.  A kirándulást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1.251.000 forinttal támogatta. Az úticél a csodálatos Erdély volt. Felkerestük azokat a legismertebb történelmi és irodalmi nevezetességeket, amelyekkel a diákok a tanítási órákon már találkozhattak vagy találkozni fognak

Ellátogattunk Nagyszalontán a Csonka-toronyhoz, Nagyváradon megkoszorúztuk Szent László szobrát. Útközben lehűtöttük magunkat a Nagy Magyar-barlangnál, Csucsán megemlékeztünk Ady Endréről.

Kolozsváron megkoszorúztuk a Mátyás emlékművet, ellátogattunk Mátyás király szülőházához, és megnéztük a Szent Mihály-templomot. Nagyot túráztunk a Tordai-hasadékban, a sóbányában pedig felfrissültünk.

Torockón a rossz idő miatt elmaradt a kirándulás, helyette Szovátán sétáltunk a Medve-tó körül. Gyergyószárhegyen vendéglátóinkkal megünnepeltük a Nemzeti Összetartozás Napját. A Gyilkos-tónál felmásztunk a Kis-Cohárdra, onnan gyönyörködtünk a panorámában. Ezt követően a Békás-szorosban gyalogoltunk.

Farkaslakán megemlékeztünk Tamási Áronról, majd megkoszorúztuk a trianoni emlékművet. Székelyudvarhelyen az Emlékezés Parkjában koszorúztunk és énekeltünk. Kirándulásunk utolsó napján Vajdahunyad, Déva és Arad nevezetességeit kerestük fel. Felejthetetlen, élményekben gazdag kirándulásban volt részünk.

 

Feketéné Horváth Zsuzsanna

osztályfőnök

Számos program és örömteli esemény valósult meg iskolánkban utolsó híradásom óta, melyeket szívesen osztok meg Önökkel:

Április utolsó hetében a Fenntarthatósági témahét 2018 című országos programhoz csatlakozva valósult meg az Egészséghét, melyen délutáni programként gyalogtúrát terveztünk a község területén tanulóinknak. Témája a víz szerepe, fontossága életünkben. A községi vízmű megtekintésével gyarapodtak ismereteink Szabó Balázsnak köszönhetően, majd a csatornaőrháznál Tóth Zoltán bemutatta az időjárás megfigyelésére, valamint a csapadék mérésére használt rendszert. Kerékpártúrán is részt vettek tanulóink. A felsősök Kiskunmajsára, a fagyizóig tekertek, alsósaink az ötfai strandig, ahol jutalmul fagyit kaptak Patyi Lászlónak köszönhetően. A községi önkormányzat és a Korszerű Iskoláért Alapítvány fedezte a költségeket, az útbiztosítást iskolánk fizikai dolgozói végezték. Sok szülő is velünk kerekezett, köszönjük mindenki segítségét.

Bővebben...

A 2017-ben alapított a „Pedagógusok a kistelepülésekért” elismerést kapta a jászszentlászlói pedagógus, iskolánk igazgató-helyettese. A díjat Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, a Művelődési és Közoktatási Minisztérium helyettes államtitkára emlékére hívták életre.
A díjátadónak ezúttal Kiskunmajsa adott otthont.


Az Alapítvány olyan pedagógusokat részesít elismerésben, akik a térséghez tartozó kistelepüléseken több évtizedes, magas színvonalú szakmai tevékenységet folytattak, vagy éppen szerepet vállaltak a tehetséggondozásban, a település kulturális programjainak szervezésében, a közösségi értékteremtésben.
Az idei díjazottak:

 • Feketéné Borbély Zsuzsanna, a gátéri Széchenyi István Általános Iskola igazgatója
 • Gál Katalin, a jászszentlászlói Szent László Általános Iskola tanára, igazgató-helyettese
 • Gellért Imréné nyugdíjas orgoványi pedagógus.

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy Nevelőtestületünket nagy megtiszteltetés érte. Két nyugdíjas és egy jelenlegi kollégánk miniszteri elismerésben részesült, melyeket május 1-én a Civil Kulturális Nap keretében vehettek át a falu nyilvánossága előtt. Horváth Lászlóné és Juhász Irén „Pedagógus Szolgálatért” emlékérem kitüntetésben részesült, 40 évi pedagógus tevékenységéért. Rókus Róbert Kiváló szakmai munkája elismeréseként a „Miniszter Elismerő Oklevele” kitüntetést kapta meg. Gratulálok nekik és jó egészséget kívánok további életükhöz, munkájukhoz!

Változás!!! A tanévzáró ünnepély faluújságban közzétett időpontja a középiskolai beiratkozás miatt megváltozott. 2018.06. 18-án (Hétfőn) 17:00-kor lesz.

 A gyermeknap, a Szülői Szervezeti egyeztetésen történt megállapodás szerint  június 14-én Jászszentlászlón, a sportpályán kerül megrendezésre. Minden szülőt szeretettel várunk!

A tanév befejeztével idén két tematikus (napközis) tábor valósul meg június 3. és 4.hetében az alsós tanulók részvételével a Kecskeméti Tankerületi Központ pályázatából teljesen ingyen, könnyítve ezzel a szülők terheit, továbbá segít a gyermekfelügyelet megoldásában is. 45 tanuló vesz benne részt előzetes jelentkezés alapján. Örülök a szülők nyitottságának az új kezdeményezés iránt.

 A Községi Önkormányzat pályázatának köszönhetően szabadidős programjaink színesebbé váltak áprilistól. Gyalogtúrán, kerékpártúrán vett részt ifjúságunk. Három osztály számára most zajlik az ingyenes úszásoktatás(5.a, 5.b, 7.o.). Július 30-aug. 3-ig táborozáson vehetnek majd részt ingyenesen felső tagozatos tanulóink Bakonyszentlászlón.

Alapítványunk az alsós dicséretes diákjainknak 1 napos kirándulást szervez szintén augusztusban. Időpont és helyszín később lesz kijelölve. Ez is ingyenes lesz a résztvevőknek.

 

A következő tanév előkészítő feladatai:

  1. Napközis jelentkezések, étkezési igények beadása (május 25.)
  2. Szakkörökre jelentkezések  (május 25.)
  3. Művészetiskola vizsga (május 22. 17:00)
  4. Művészetiskola tanévzáró ( június 12. 17:00)

 

 

Pintér Julianna
intézményvezető

Kereső

E-Napló belépés

Programok / Pályázatok