Get Adobe Flash player

Események:

Február 22-én a Magyar Parasport Napja programjaihoz kapcsolódva tanulóink megtekintették „A lehetetlen határán” című filmet, mely hozzájárult a személyiségük érzelmi fejlesztéséhez.

Február 23-án a DÖK megrendezte a farsangot. Az ünnepség jó hangulatban telt,  színvonalas jelmezek kerültek bemutatásra. Köszönet a szülőknek, valamint a DÖK és

Kovács Mária szervező munkájáért. Helyezések nem voltak, de a zsűri értékelte a produkciókat. Jutalmul minden fellépő egy Milka csokit kapott ajándékba a Szülői Szervezettől. A tombolatárgyak körét színesítették Dobákné Icuka néni gyönyörű papírcsodái, mellyel évek óta meglep minket. Köszönjük.

 

 

Nyílt Napot tartottunk az intézményben március 7-én, ahol az érdeklődő szülők tájékozódhattak iskolánk belső életéről.

Hitoktatási tájékoztatóra hívtuk az érdeklődő szülőket március 8-án, a hit–és erkölcstan vagy etika tantárgy választási lehetőségének megismertetése céljából.

Március 9-én az önkormányzati nőnapi rendezvényen szórakozhattak iskolánk nő tagjai, amelyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Nagy András polgármester úrnak és valamennyi férfi  közreműködőnek.

 Március 12-én 7-8. osztályos tanítványaink Budapestre a Nemzeti Színházba utaztak, ahol a Csongor és Tünde című előadást tekinthették meg. A színházlátogatást Gál Katalin szervezte, a tanulóknak teljesen ingyenes volt. Az útiköltséget a Korszerű Iskoláért Alapítvány finanszírozta.            

  Március 14-én iskolánkban volt a községi ünnepség, amelyen a 6. évfolyam tanulói  színvonalas műsort adtak elő. Felkészítésüket Rókus Róbert, Gál Katalin és Feketéné Horváth Zsuzsanna segítette. A műsort követően a Parkban koszorúzáson vettünk  részt. Az iskolavezetés elhelyezte koszorúját az emlékműnél.

 

Március 21-én a DOWN világnap nagysikerű rendezvénye zajlott nálunk a 2., 5. és 7.  osztályosok és a meghívott vendégek körében az iskola sportcsarnokában. Nevelési  szempontból nagyon tanulságosnak ítéltük meg. Weisz Fanni hallássérült  szépségkirálynővel is beszélgethettek jelnyelven tanítványaink. A terápiás  kutyabemutatón, a szkanderozásban, sakkozásban és ping-pongban is jól  szórakoztak. A rendezvényen jelen volt Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, Dr.  Kiss Melinda járási hivatal-vezető, Nagy András és Csontos Máté polgármesterek. A rendezvényt Bozóki Edit szervezte.

Hagyományainkhoz hűen ebben az évben is megtartottuk a „Szülők Bálját” március  24-én. A bál a szülők, az alapítvány, a vállalkozók, az iskola dolgozói és tanulói   összefogásának köszönhetően nagy sikert aratott. Köszönjük Berczeliné Csúri Edit  szervező munkáját, és valamennyi szülő, pedagógus és támogató segítségét,  felajánlását.

 

Kedves szokásnak tettünk eleget. „Gergely-járás” alkalmával az óvodásokat  hívogattuk az iskolába az elsős tanulóinkkal és tanítóikkal: Tarnaszentmiklósi Lillával és Németné Szegesdi Magdolnával.

Az április 6-án megrendezésre került a „Családi Sportnap” A rendezvényt Csikos Etelka, Németné Szegesdi Magdolna és Fejszésné Zombori Éva szervezte iskolánk tornatermében a jövendő és jelenlegi 1. osztályosok és szüleik és az  óvónők részvételével. A remek hangulatban zajló esemény tovább erősítette az óvoda és iskola jó kapcsolatát.  Az első osztályosok beíratása megtörtént április 11-12-én. Szeptembertől 24 elsős tanuló kezdi meg tankötelezettségének teljesítését iskolánkban.

Április 6-án és 9-én rendeztük az alsó-és felső tagozatos versmondó versenyt.  Az alsósok a Községi Könyvtárban versenyeztek, melyet Tarnaszentmiklósi Lilla  Szervezett és Nagyné Kása Magdolna segítségével. Köszönjük a támogatást. 

Eredmények:
Csáki Botond 1.o. III.,
Tóth Nelli 2.o II.,
Czifrik Réka 2.o. I. helyezést szerzett.

A 3-4. osztályosok közül Lőrincz Marcell4.o III. helyen, Tisóczki János3.o. II. helyen, Bozóki Ábe3.o. I. helyen végzett. A felsősök  helyi versenyében Német Emese 6.o. I. hely, Garas Renáta 5.a II. hely és Dobi Krisztina III. helyezést ért el. 

Április elején elkészült az új távolugró hely, melynek létrehozásáért Lestár Tibor és  Lantos Ottó sokat dolgozott. Köszönjük a homok felajánlását.

Pedagógusaink a Klebelsberg Központ „Digitális kompetencia Fejlesztése”kiemelt projekt pályázatának köszönhetően megkapták a napjainkban legkorszerűbbnek számító laptopokat saját használatra. Az intézménybe összesen 19 db érkezett, melyet április 20-ig minden kolléga átvett. Nagy öröm volt mindenki számára,  hiszen nagy segítség lehet az otthoni felkészülésben is. A korszerű oktatáshoz ezáltal biztosítottak lettek a korszerű eszközök is. 

Tanulmányi –és sportversenyek eredményei:

A körzeti matematika versenyen a jászszentlászlói diákok kiemelkedő eredményeket értek el. Viskovics Marcell 4.o. III., Réczi Csanád 3.o. I. helyezést ért el. Felkészítőik: Magyar Jenő, Csikos Etelka

 A felső tagozatból Német Emese 6.o.III.hely, Endre Csongor 8.o II. hely, Tamási Tamara 6. o. I. helyezést ért el. Felkészítőjük Dobosné Radványi Ilona. Binon Ghislain 5.b III. helyezést ért el. Felkészítője Lantosné Török Tünde.

Körzeti rajzpályázaton Szabó Alíz 2.o III:helyet és Rabi Petra 2. o II. helyezést ért el. Felkészítőjük: Bozóki Edit

A körzeti rajzversenyen Réczi Csanád 3.o, II. helyezés, Happ Lili Borbála 3.o. I. helyezést ért el. Felkészítőjük: Csikos Etelka

Megyei történelem versenyen Kovács Emma 8.o I. helyezést ért el. Felkészítője: Rókus Róbert.

Részt vettünk Kiskunmajsán, az Arany Kupán is. Eredmények: Sorversenyben tanulóink elhozták az első helyezést. A Csapat tagjai: 3.o:  Hell Amanda, Deli Hedvig, Bellér Kristóf, Kis Bence, Réczi Csanád, 2.o: Lippai Tamás, Terjék Milán, Patai Benjámin, Toldi Níla, Hunyadi Maja, Tóth Nelli, Nagy Nikolett, 4.o: Kiss Anna, Kiss Boglárka, Marton Réka, Bolla Bence, Terjék Zoltán, Varga István. Felkészítők: Fejszésné Zombori Éva, Csikos Etelka, Magyar Jenő. 

A körzeti helyesírási versenyről Csúri Martin 4.o tanulónk I. helyezéssel tért haza.

Felkészítője Magyarné Bussay Ágnes. Happ Lili Borbála3.o szintén I. helyezett lett. Felkészítője: Kelemen Zita. Dobi Krisztina5.o. III.,Bödők Sára 7.o. III. Lajkó Levente 7.o.II., BinonGhislain I. helyezést ért el. Felkészítőik: Rókus Róbert és Gál Katalin. 

Felsős tanulóink a „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklő versenyen színvonalasan szerepeltek. Toldi Rebeka 5.b bronz minősítést, Gróf Kata 5.a arany, Bödők Sára 7.o. arany, Bödők Jonatán 8.o.arany minősítést kapott. Énekegyüttes kategóriában a 8. o. fiúk: Bödők Jonatán, Fekete Viktor, Kiss Roland, Krupa-Tóth Gergő, Rajky Roland ezüst minősítést kapott.

A 8.o lányok együttese arany minősítést szerzett. Tagjai: Berczeli Dorka, Borbély Fanni, Botra Beneditta Hornyák Erika, Kovács Emma, Császár Bettina, Varga Julianna, Vastag Eliza.

Felkészítőjük. Dobosné Radványi Ilona.

A körzeti angol versenyen Lajkó Levente 7. o tanuló III. helyezett, Szekeres Márk 8.o tanuló I. helyezett lett. Tanáruk: Kanászné Horváth Anikó.

A London Bridge  országos  angol tesztversenyen Magyar Csenge 7.o. XI., Kovács Emma 8.o. X. helyezést ért el, ami nagyon szép eredmény. Felkészítőjük: Kanászné Horváth Anikó

A Kányádi versmondó versenyen, Szankon Czifrik Réka 2.o. II. helyezést ért el. A körzeti versmondó versenyen is II. helyet szerzett Kiskunmajsán. Felkészítője: Bozóki Edit.

Április 6-án körzeti atlétika versenyen vettünk rész tanítványainkkal Kiskunhalason.

A mezei futóversenyen Kovács Emma 8.o II. helyezést ért el egyéniben. Lippai Dávid 5.b III., Toldi Rebeka 5.a II. helyezést ért el. Felkészítőjük Feketéné Horváth Zsuzsanna.

Futásban a lány csapat II. helyezést ért el, tagjai: Hell Amanda 3.o, Lázár Izabella 3.o. és Toldi Rebeka 5.a. A fiú csapat III. helyezést ért el, tagjai: Lippai Dávid 5.b, Kis Bence 3.o. és Somodi Szilárd 3.o. Felkészítőjük Csikos Etelka és Feketéné Horváth Zsuzsanna.

A „Mesterségem Címere” rajzpályázaton Nagy Zsófia 2.o. II. helyezést, Szabó Máté 3.o. I. és Szeri Klaudia 8.o. szintén I. helyezést nyert. Szabó Máté a legkülönlegesebb versért járó díjat is megkapta.

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny helyi fordulójáról Binon Ghislain,  Kovács Emma, Lajkó Levente tovább jutott a megyei versenyre. A megyei döntőn Lajkó Levente 7. o. tanuló IV. helyezést ért el, Kovács Emma 8. o V. helyezést. 

Büszkék lehetünk az iskolánk tanulói által elért eredményekre és tudnunk kell, hogy mindez nem jöhetett volna létre pedagógusaink magas színvonalú tehetséggondozása és a szülők támogatása nélkül. Szívből gratulálok a diákoknak, szüleiknek és felkészítőiknek egyaránt.

 

Következő programjaink

A Föld napjához kapcsolódva, április 21-én, hasznosanyag-gyűjtéssel segítettük a község tisztábbá tételét. Köszönjük a lakosság segítő támogatását.

Április 23-tól Környezettudatossági- és Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódunk. Egészséghét rendezvény sorozat lesz. A községi Önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően gyalogtúrát és kerékpártúrát szervezünk tanításon kívüli időben. Reméljük, a kellemes tavaszi idő sokaknak kedvet ad e programokhoz.

Május 4-én „Hanszerbemutatónak” örülhetnek majd diákjaink, Dél-Amerikai és Európai táncokkal kedveskedik Dóbiás Péter és csapata.

A tanulók nyári táboroztatását is szervezzük, amelyek az Önkormányzati és Tankerületi pályázatoknak köszönhetően ingyenesek lesznek Tanítványaink számára.

Az alsós tematikus napközis tábor 2x25 fővel, 1-1 hét időtartamban valósul meg. Június 18-22-ig és június 25-29-ig.

A felsős tábor Bakonyszentlászlón lesz, július 30 – augusztus 03-ig.

Reméljük, hogy a szülők élnek majd a rendkívüli táborozási lehetőségekkel!

A 7. osztályosok részére 6. éve valósul meg a HATÁRTALANUL! pályázat keretében a kirándulás Erdélybe, idén június 02-06-ig, amelyet az iskolai pályázatból finanszírozunk.

Május 1-én a Civil Kulturális Napon hagyományainkhoz híven kivesszük részünket a programokból. Fellépnek: a felsős népdaléneklőink, a 2. osztályosok a Bogármese című előadásukkal, a citera szakkörösök, a néptáncosaink és kézműves foglalkozást biztosítunk a gyerekeknek, a kollégák közreműködésével.

Június 18-án 17 órától tanévzáró ünnepség, június 23-án 10 órától ballagás lesz iskolánkban.

A tanévből hátralévő nyolc hét nagyon szoros lesz. Az utolsó hajrá ideje a tanulásban, ha jó eredményre törekszünk.

 

Minden tanulónknak eredményes tanévzárást kívánok!

 

 

Pintér Julianna
intézményvezető

Kereső

E-Napló belépés

Programok / Pályázatok