Határtalanul 2016

 

Iskolánkban negyedszer is sor került egy rendhagyó osztálykirándulásra, melyet a Határtalanul! programnak köszönhetünk.

Egy évvel ezelőtt kezdődött a tervező-szervező munka a HAT-15-05-0550 számú pályázatunk megírásával, amellyel 831.000 Ft támogatást nyertünk az utazás megvalósítására.

Kanászné Horváth Anikó és Lantosné Török Tünde próbált egy programokban gazdag és színes kirándulás terveit előkészíteni, amely attól vált egyedivé, hogy a programokat és vállalásaikat a művészetek köré csoportosították.  Így indultak el a Tündérkert alkotóinak nyomába.

 

Valóban Tündérkertben érezte magát az ember, amikor Erdélyben jártunk és gyönyörködhettünk a mesebeli tájakban, a magyarsághoz és a székelyekhez köthető épületekben és emlékekben, valamint megtapasztalhattuk a székelyek bölcsességét, humorát és vendégszeretetét. Ezzel a sok élménnyel tudatosodott bennünk, hogy milyen gazdag világból merítettek ihletet az erdélyi gyökerű művészek, költők, írók, festők és építészek, akiknek a szülőhelyéhez látogattunk el és helyeztünk el koszorúkat.

 

Az öt napos kirándulás célját a következők szerint foglalhatjuk össze: az ismeretszerzésen túl bízunk abban, hogy a közös élmények által a két hetedik osztály tanulói jobban összekovácsolódtak, jó leckét vettek hazaszeretetből és magyarságtudatból, hogy megérezték, milyen magyarként kisebbségben élni, és fontos, hogy a határokon túl is kapcsolatokat teremtsünk és ápoljuk azokat.

Mindenekelőtt azonban szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériumának a lehetőséget, és a sok segítséget a szülőknek, az iskola minden dolgozójának, Jászszentlászló község önkormányzatának, a Fókusz Takarékszövetkezetnek, a Korszerű Iskoláért Alapítványnak, Mostoha Eleknek, a gyergyószárhegyi pedagógusoknak és polgármesternek, és még sokan másoknak!

A képes beszámolót a lenti galériában tekintheti meg!