Tanévkezdési információk

  • Posted on: 25 August 2020
  • By: rendszergazda

Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban néhány fontos információt szeretnénk megosztani Önökkel a tanévkezdéssel kapcsolatban:

A 2020/2021-es tanév a hagyományos oktatási formában, az iskolában indul.

A 2020/2021-es tanév első tanításai napja: 2020. szeptember 1. kedd.

A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén az első órában, 7:45-kor kezdődik. Megjelenés a tanulók számára ünneplő ruhában (fehér blúz/ing, sötét alj, iskolai nyakkendő), gyülekező 7:30-tól.

A tanévnyitó ünnepségen a járványhelyzetre való tekintettel kizárólag az iskola tanulói, dolgozói, valamint az első évfolyamos gyerekek szülei vehetnek részt.

A további tanítási napokon is csak az iskolás gyerekek léphetnek be az intézmény területére, a főbejáraton keresztül, alapos kézfertőtlenítés után. Az intézmény oldalsó és hátsó bejáratai zárva lesznek.

Az ünnepség után a 2-4. órákban minden osztályban osztályfőnöki óra lesz, melyek folyamán a tanulók megkapják a tankönyveiket, balesetvédelmi, tűzvédelmi és virológiai oktatásban részesülnek.

A nap további részében órarend szerint folytatódik a tanítás, majd az étkezés következik. Minden tanuló, aki étkezésben részesül, tízórait, ebédet és uzsonnát kap az előzetes igények szerint. Már az első naptól biztosítjuk a napközis és a tanulószobai ellátást az azt igénylő tanulók számára. Gyermekfelügyelet az intézményben 17:00-ig lesz.

A váltócipő továbbra is kötelező mind az alsó, mind a felső tagozaton. Ennek meglétét az első naptól kérjük!

Az első tanítási hét folyamán minden osztályban szülői értekezletet tartanak az osztályfőnökök, ennek időpontját a későbbiekben jelzik az Önök számára. Az értekezletek az öreg épület tornácán külön beosztás szerint kerülnek megrendezésre, hasonló módon, mint a bizonyítványok kiosztása.

Az első osztályos tanulóknál még a hét folyamán családlátogatáson vesznek részt a tanító nénik, akik személyesen veszik fel a kapcsolatot, egyeztetnek minden családdal. A szokásostól eltérően az elsősök nem az óvoda, hanem az iskola előtt gyülekeznek 7:30-tól.

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét, valamint azt is, hogy segítsék intézményünket abban, hogy a vírushelyzet miatt zökkenőmentesen tudjuk elkezdeni a tanévet! Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel: Iskolavezetés
Jászszentlászló, 2020. augusztus 25.